Magiska Istanbul - metropol mellan två världar !Metropolen Istanbul är den enda staden i världen som ligger på två kontinenter, både Europa och Asien.
 

Dag 1: Ankomst

Flyg till Istanbul. På flygplatsen möts du av vår skandinavisk- eller engelsktalande reseledare, därefter transfer till hotellet. Övernattning och frukost (3 nätter) i Istanbul.
 
 

Dag 2 Valfri utflykt; Bysantinska och osmanska byggnader.

Efter frukost har vi utflykt till Topkapi-palatset, som de ottomanska sultanerna en gång styrde genom imperiet från. Sedan tar vi rundturen i den blå moskén och Hippodrome med den egyptiska obelisken, Serpentin kolonn och denTyska brunnen. Dagens höjdpunkt är Istanbuls egenskaper - Hagia Sophia, med de vackraste bysantinska mosaikerna i världen. Detta är utan tvekan den mest imponerande byggnaden i staden, och en av de mest prestigefyllda och viktigaste arkitekturverken i Turkiet. (På denna resa kan du köpa ett reseminne, t.ex.. med skickliga smycken eller läderhandlare.)
 
 

Dag 3 valfri utflykt; båttur på Bosporen och besök i den Egyptiska basaren.

Båttur på Bosporus och ett besök i den egyptiska basaren (valfritt). En vistelse i Istanbul utan en båttur är inte en fullständig vistelse. Innan du lämnar Istanbul har du möjlighet att gå med ca. en och en halv timmes båttur på Bosporen. Från vattnet kan du beundra pittoreska sommarpaviljonger, eleganta villor, lyxiga palats, fiskrestauranger, Anadolu och Rumelifestningen. Efter lunch i en fiskerestaurang (valfritt) vid Bosporen fortsätter vår resa till den berömda egyptiska basaren, där du får möjlighet att handla kryddor, turkiska bakverk, textilier och mycket mer. (4 netter).
 
 

Dag 4:

Transfer till Istanbul flygplats och flyg hem.
Eller om du lägger till några dagar med ALL INCLUSIVE till 5-stjärniga hotell på Rivieraen i Antalya!
 
 

Observera:

Av organisatoriska skäl reserverar vi oss för mindre ändringar i reseprogrammet . Ej inkluderat i respriset: lunch och middag måltider i Istanbul, valfria utflykter i programmet samt alla kostnader som uppstår för att täcka personliga behov, till exempel drycker, telefon och inträdesavgifter. Flygförbindelser är som regel direkta, men i vissa fall kan mellanlandningar förekomma. Hotellklasser motsvarar nationella kategorier. Några av hotell- och fritidsanläggningarna kan endast användas mot avgift, och användningen av enskilda anläggningar utomhus och inomhus kan vara begränsad på grund av väder eller säsong. Reseledning är som regel skandinavisk, men kan i undantagsfall (t.ex. vid sjukdom) göras på engelska.
Minsta antal deltagare: 25 personer. (för valfria utflykter: 15 personer).
 

Dina bekväma hotell

Hotell exempel:

Istanbul:
All seasons hotel www.hotelallseasons.com
Alla rum är utrustade med badrum med dusch eller badkar, toalett, luftkonditionering (uppvärmning), telefon och TV.

 

Tjänster som ingår

  • Flyg till / från Istanbul
  • 8 kg handbagage per person
  • Transport mellan flygplats och hotell
  • Logi i dubbelrum med dusch eller bad, toalett, luftkonditionering och TV
  • 3 övernattningar i dobbeltrom på 4 stjerners hotell
  • Rik frukostbuffé
  • Kvalificerade statsautoriserade engelska eller skandinaviskt talande turnéledare
 
 

Extra erbjudande

  • Tillägg för enkelrum kr 990,- per person.
  • extrabagage, 20 kg - per styck kr 600,-.
 1.Rum

This Tour Is available for group requests only
you can make a request for this tour from contact us