Underbara Kappadokien och den rivierans drömsträndUnderbara kappadokien och den Turkiska rivierans drömstränder En veckas kultur - och kombinationsresa
 

Dag 1: Ankomst i Antalya

Flyg från din valda avgångs¬flygplats till Anta- lya. Mottagning på ¬ flygplatsen av vår skan- dinavisk- eller engelsktalande reseledning. Därefter transfer till hotellet på den turkiska Rivieran. Övernattning med frukost på den tur- kiska Rivieran.
 
 

Dag 2: Antalya - Konya - Kappadokien**

Tidigt på morgonen går färden via Konya i rikt- ning mot Kappadokien. I Konya besöker du Mevlanas grav, grundaren till de sufiska orden ”de dansande dervischerna“. Deras gamla kloster med Mevlanas grav är idag ett museum med vallfärdskaraktär. Därefter fortsätter resan till Kappadokien. Övernattning med frukost.
 
 

Dag 3: Kappadokien: Dagsutflykt Göreme- Dalen**

På morgonen börjar en heldagsut¬flykt till Kappadokiens tuffsten landskap, det upp- levs av besökarna som en ökenplanet från en Hollywoodfilm. De gamla byarna och städerna är till stor del perfekt integrerade i landskapet. I Göremedalen finns en fascinerande samling klippkyrkor, invändigt utsmyckade med impo- nerande fresker och skyddade av UNESCO. Den äldsta grottkyrkan är från 400-talet. Uchi- sar är den högsta klippan i trakten och från den har man en fantastisk utsikt över hela dalen. Idag finns även möjlighet att ¬ flyga varmluftsballong (valfritt, ca. 150 € per person/ väderberoende, kan bokas på plats).
 
 

Dag 4: Kappadokien: Dagsutflykt Turkisk tradition**

På förmiddagen besöker du en gammal väle- tablerad mattskola. Konsten att knyta mattor har en lång tradition i Anatolien. På en guidad tur upplever du en mångfald av vävstolar och färgbehållare som används i turkarnas kanske äldsta konstform. Du får se hur ull och siden spinns, färgas och knyts och hur de världs- berömda turkiska mattorna skapas. Du kom- mer att fascineras av mångfalden av mönster och färgkombinationer i färdiga mattor och får en inblick i de sociala aspekterna av livet på landet. Därefter fortsätter vi till orten Soganli. Här har vi återigen möjlighet att utforska det unika tuffsten landskapet.
 
 

Dag 5: Kappadokien - Sidenvägen - Antalya**

Resa tillbaka till Antalya via Konya. På vägen tittar du på den bäst bevarade karavanseraj som finns på Sidenvägen: Sultanhani från 1200-talet. Färden fortsätter genom det my- cket vackra landskapet i Taurusbergen till den turkiska Rivieran. Övernattning med frukost i Antalya-området.
 
 

Dag 6: Stadsrundtur i Antalya

Övernattning på ditt 5-stjärniga lyxhotell på den turkiska rivieran - all inclusive.
Njut av hotellets faciliteter, koppla av eller ta en utflykt runt området.
 
 

Dag 8:

Hemresa/transfer till Antalya flygplats och fly hem.
 
 

Observera:

Av organisatoriska skäl reserverar vi oss för mindre ändringar i reseprogrammet . Ej inkluderat i respriset: lunch och middag måltider i Istanbul, valfria utflykter i programmet samt alla kostnader som uppstår för att täcka personliga behov, till exempel drycker, telefon och inträdesavgifter. Flygförbindelser är som regel direkta, men i vissa fall kan mellanlandningar förekomma. Hotellklasser motsvarar nationella kategorier. Några av hotell- och fritidsanläggningarna kan endast användas mot avgift, och användningen av enskilda anläggningar utomhus och inomhus kan vara begränsad på grund av väder eller säsong. Reseledning är som regel skandinavisk, men kan i undantagsfall (t.ex. vid sjukdom) göras på engelska.
Minsta antal deltagare: 25 personer. (för valfria utflykter: 15 personer).
 

Dina bekväma hotell

Du övernattar på utvalda fyra- och femstjärniga hotell.

Hotell exempel:

Istanbul:
Bulvar Palas 4-stjärnor www.hotelbulvarpalas.com Alla rum är utrustade med badrum med dusch eller badkar, toalett, luftkonditionering (uppvärmning), telefon och TV.

Förläng din vistelse med extra dagar: Maritim Pine Beach Resort (Belek) 5-stjärnor www.maritim.com.tr
Maritim Pine Beach Resort i Belek har blivit förtjänt till var och en och en av dess fem stjärnor. Och du förtjänar att spendera ett par härliga semesterdagar här - omgiven av lyx och komfort.
Plats: Ditt 5-stjärniga lyxhotell ligger i badorten Belek. Direkt tillgång till turkos havet med sin uppenbara oändlig strand.
Under din längre vistelse kan du njuta av ALL INCLUSIVE - alla måltider och drycker ingår!

 

Tjänster som ingår

 • Flyg till Antalya tur och retur
 • Transport flygplats - hotell - flygplats
 • Alla utflykter i specialresebussar med luftkonditionering
 • Logi i dubbelrum med dusch eller bad/WC, luftkonditionering och TV
 • 7 övernattningar i 4- och 5-stjärniga hotell (nationell kategori)
 • Dagliga rikliga frukostbufféer
 • Reseprogram: Antalya-Konya-Kappadokien, Kappadokien Göremedalen, Kappadokien turkisktradition, Kappadokien-Sidenvägen-Antalya, Antalya stadsrundtur
 • Kvalificerad skandinavisk- eller engelsktalande reseledning
 
 

Extra erbjudande

 • Kultur och komfortpaket till specialpris. Paketet innehåller middag varje dag (vissa gånger fast meny), alla inträdesavgifter liksom turer av sevärdheter dag 2 och 3: 169 € per person (vid förbeställning, pris på plats 199 €)
 • Tillägg för enkelrum kr 1.290,- per person.
 • extrabagage, 20 kg - per styck kr 600,-.
 1.Rum

This Tour Is available for group requests only
you can make a request for this tour from contact us