Underbara KappadokienUnderbara kappadokien och den Turkiska rivierans drömstränder En veckas kultur - och kombinationsresa


 

Tack för hjälpen!

En veckas kultur- och kombinationsresa

Underbara kappadokien och den Turkiska rivierans drömstränder
 
 

Ditt exklusiva Reseprogram

 
 

Dag 1: Ankomst i Antalya

Flyg från din valda avgångs¬flygplats till Anta- lya. Mottagning på ¬ flygplatsen av vår skan- dinavisk- eller engelsktalande reseledning. Därefter transfer till hotellet på den turkiska Rivieran. Övernattning med frukost på den tur- kiska Rivieran.
 
 

Dag 2: Antalya - Konya - Kappadokien**

Tidigt på morgonen går färden via Konya i rikt- ning mot Kappadokien. I Konya besöker du Mevlanas grav, grundaren till de sufiska orden ”de dansande dervischerna“. Deras gamla kloster med Mevlanas grav är idag ett museum med vallfärdskaraktär. Därefter fortsätter resan till Kappadokien. Övernattning med frukost.
 
 

Dag 3: Kappadokien: Dagsutflykt Göreme- dalen**

På morgonen börjar en heldagsut¬flykt till Kappadokiens tuffsten landskap, det upp- levs av besökarna som en ökenplanet från en Hollywoodfilm. De gamla byarna och städerna är till stor del perfekt integrerade i landskapet. I Göremedalen finns en fascinerande samling klippkyrkor, invändigt utsmyckade med impo- nerande fresker och skyddade av UNESCO. Den äldsta grottkyrkan är från 400-talet. Uchi- sar är den högsta klippan i trakten och från den har man en fantastisk utsikt över hela dalen. Idag finns även möjlighet att ¬ flyga varmluftsballong (valfritt, ca. 150 € per person/ väderberoende, kan bokas på plats).  
 
 

Dag 4: Kappadokien: Dagsutflykt Turkisk tradition**

På förmiddagen besöker du en gammal väle- tablerad mattskola. Konsten att knyta mattor har en lång tradition i Anatolien. På en guidad tur upplever du en mångfald av vävstolar och färgbehållare som används i turkarnas kanske äldsta konstform. Du får se hur ull och siden spinns, färgas och knyts och hur de världs- berömda turkiska mattorna skapas. Du kom- mer att fascineras av mångfalden av mönster och färgkombinationer i färdiga mattor och får en inblick i de sociala aspekterna av livet på landet. Därefter fortsätter vi till orten Soganli. Här har vi återigen möjlighet att utforska det unika tuffsten landskapet.
 
 

Dag 5: Kappadokien - Sidenvägen - Antalya**

Resa tillbaka till Antalya via Konya.  På  vägen tittar du  på  den  bäst  bevarade karavanseraj som  finns  på  Sidenvägen:  Sultanhani  från
1200-talet. Färden fortsätter genom det  my- cket vackra  landskapet i Taurusbergen till den turkiska  Rivieran.  Övernattning med  frukost  i Antalya-området.
 
 

Dag 6: Stadsrundtur i Antalya

Antalya kallas  Medelhavets pärla  och är den största staden på  den  turkiska  Rivieran.  Här väntar  en  livlig hamnstad med  atmosfär. Dessutom finns  möjlighet  till shopping i  en smyckes- och  läderbutik  med  personlig råd- givning. Övernattning med frukost på den tur- kiska Rivieran.
 
 

Dag 7: Ren avkoppling i den lyxiga hotellanläggningen eller valfri utflykt

Idag kan du nyttja hotellanläggningen fritt el- ler delta  i den  valfria ut¬flykten ”Manavgat  ¬ flodtur inkl. lunch” (39 € per person, kan bokas på plats). Koppla av på en trivsam och lättsam båttur till mynningen av Manavgatfloden. Njut av landskapet. Med lite tur kan du också få se de berömda ¬ flodsköldpaddorna.
 
 

Dag 8: Hemresa

I dag  tar bussen med  oss  tillbaka till flygplat- sen  i Antalya och flygresan hem.

**Observera: Vänligen observera att mindre ändringar i reseprogrammet kan  förekomma av organisatoriska skäl. Se också informatio- nen om tjänster  som ingår och som inte ingår. Lägsta deltagarantal: 25 personer.

 

HOTELLER:

 
 

Antalya: Grand Park Lara

 
 

Kappadokien: Altınyazı Hotel

 
 

Türkische Riviera: Vera Stone Palace


 

Tjänster som ingår

 • Flyg till Antalya tur och retur
 • Transport flygplats - hotell - flygplats
 • Alla utflykter i specialresebussar med luftkonditionering
 • Logi i dubbelrum med dusch eller bad/WC, luftkonditionering och TV
 • 7 övernattningar i 4- och 5-stjärniga hotell (nationell kategori)
 • Dagliga rikliga frukostbufféer
 • Reseprogram: Antalya-Konya-Kappadokien, Kappadokien Göremedalen, Kappadokien turkisktradition, Kappadokien-Sidenvägen-Antalya, Antalya stadsrundtur
 • Kvalificerad skandinavisk- eller engelsktalande reseledning
 • RGF - resegaranti

 
 

Ingår inte

Alla utgifter för personligt behov såsom dryck, telefon, dricks, extra inträden och måltider, eventu- ella bränsletillägg, extra valfria utflykter, privata reseförsäkringar. Entréer och guider till de sevärd- heter som nämnts i reseprogrammet ingår inte. Välj själv vad du vill se!
 
 

Tilläggstjänster

Kultur och lyx komfortpaket till specialpris 149 € per person (kan bokas på plats)
Paketet innehåller alla entréer och guider till de sevärdheter som ingår i paketet enligt resebeskriv- ningen samt 6 dagliga middagar

Fakta om Turkiet:

Välkommen till landet där solen skiner och Europa möter Asien

Är det mötet mellan nu och då, den spännande kulturen, god mat och vänliga människor som gör Turkiet till det perfekta semesterlandet? Eller kanske den soliga medelhavskusten med de makalösa sandstränderna, de gröna bergen och att den svenska kronan räcker långt? Det vi kan konstatera är att Turkiets medelhavskust är ett säkert semesterkort.

Ett spännande resmål

Större delen av Turkiet består av den asiatiska halvön Anatolien, mellan Medelhavet och Svarta havet. Anatolien har en höglänt centralplatå med de Pontiska bergen i norr och Taurusbergen i söder. Längs kusten domineras landskapet av pinjeskogar, olivlundaro och citrusodlingar. Populära turistmål i Turkiet är bland annat Marmaris, Antalya, Kemer, Belek, Side och Alanya. Besöker du Turkiet måste du prova på det turkiska badet hamam. Badet är uppfriskande för både kropp och själ. Det turkiska badet utgörs av ångbastu och peeling och avslutas med fördel med en välgörande oljemassage. Det turkiska köket är känt för sina auberginerätter, kebab, grönsaksrätter och pilaff, gärna med smak av spiskummin, stark chili, vitlök och färska örter. Prova gärna olika förrätter, meze, och några av de för Turkiet typiska söta desserterna t ex baklava.

Kort historik

Dagens Turkiet har sitt ursprung i 1300-talets osmanska rike som bestod av Mellanöstern, Balkan och Nordafrika. Den 29 oktober 1923 grundades republiken Turkiet. Kemal Atatürk blev landets president och genomförde omfattande reformer för att omvandla det gamla islamiska Turkiet till en modern nationalstat. Efter andra världskriget infördes ett demokratiskt flerpartisystem. Sedan oktober 2005 förhandlar Turkiet om medlemskap i EU. Majoriteten av Turkiets invånare är turkar och talar det officiella språket turkiska.

Areal

Ca 780 000 kvm, av vilket 97 % ligger i Asien och 3 % i Europa.

Elektricitet

Elförsörjningen är 220 volt +/- 10 %, 50 hertz.

Folkmängd

ca 75,2 miljoner. Huvudstaden heter Ankara och har ca 4,5 miljoner invånare. Istanbul har ca 12,5 miljoner invånare. Majoriteten av turkarna (98 %) är muslimer men islam har ingen uttalad politisk makt. Turkiska är det dominerande språket. På turistorterna talar många även engelska och tyska.


Shopping

Ett eldorado för shoppare. Handvävda mattor, guld, skinn, märkeskopior mm. Observera att det är vanligt att pruta på marknader och basarer. Även andra varor (förutom dagligvaror) prutar man på. Vi rekommenderar att du betalar ca. 2/3 av det först angivna priset.

Telefon/internet

Mobiltelefoner fungerar i de flesta fall. Det är dyrt att ringa från hotellen. Det billigaste alternativet är att köpa telefonkort och ringa från automater. Internetcaféer finns det gott om och många hotell har internetuppkoppling. Tänk på att inte använda svenska internetabonnemang i egen dator eller mobiltelefon, då kostnaden för att använda detta utomlands ofta är mycket hög.

Tidsskillnad

Svensk tid + 1 timme.

Vaccinationer

Rådgör med läkare eller vaccinationscentral.
CityAkuten Wasa Vaccination, Stockholm 08-412 29 10 (automatiskt telefonmeddelande)
CityAkuten Privat, Göteborg 031-10 10 10, City Akuten Privat, Malmö 040-35 01 50.

Visum & pass

Samtliga resenärer behöver giltigt pass vilket även gäller för barn under två år. Passet skall vara giltigt minst sex månader efter hemkomst. För fullständig information om passets giltighetstid hänvisar vi till ambassad/konsulat eller till pass/polismyndigheten.  Vi reserverar oss för eventuella ändringar i passregler som kan ha skett efter denna uppdatering.

Det är viktigt att passet är giltigt. Svenska medborgare behöver inte visum till Turkiet. Resenärer som inte är svenska medborgare eller som har främlingspass måste själva kontrollera om de behöver visum och själva se till att de har giltiga inresedokument till Turkiet. Länk till turkiska ambassadens hemsida med info och ansökan om visum för icke svenska medborgare: https://www.evisa.gov.tr/en/ . Om det uppstår problem på grund av ogiltigt pass eller om resenären blir nekad visum är resenären inte berättigad eventuell ersättning eller återbetalning av inbetald resa. Resenären är själv ansvarig för att uppfylla de krav som krävs för att delta i resan.

 

Vänligen notera att följande visumregler gäller för Norska medborgare (visum kan ej längre köpas på plats). Visum för Norska medborgare kostar 20USD och kan beställas och köpas på http://www.evisa.gov.tr 

Klimat

Marmara, Egeiska havet, och Medelhavskusten: Typiskt Medelhavsklimat, varm sommar och mild vinter. Lättare sommarkläder och jackor rekommenderas för kvällarna.

Måned JAN FEB MAR APR MAI JUN JUL AUG SEP OKT NOV DEZ
Temp °C / genomsnitt 16 19 20 22 28 30 32 34 31 22 20 18
Vattentemperatur 15 16 17 17 20 23 25 27 25 22 20 17

Övrigt
Det är brukligt att ge 5–10% dricks på restauranger, glöm inte hotellstäderskan och utflyktschauffören.Vatten på flaska rekommenderas.
 1.Rum

This Tour Is available for group requests only
you can make a request for this tour from contact us

 

 

Tjänster som ingår

 • Flyg till Antalya tur och retur
 • Transport flygplats - hotell - flygplats
 • Alla utflykter i specialresebussar med luftkonditionering
 • Logi i dubbelrum med dusch eller bad/WC, luftkonditionering och TV
 • 7 övernattningar i 4- och 5-stjärniga hotell (nationell kategori)
 • Dagliga rikliga frukostbufféer
 • Reseprogram: Antalya-Konya-Kappadokien, Kappadokien Göremedalen, Kappadokien turkisktradition, Kappadokien-Sidenvägen-Antalya, Antalya stadsrundtur
 • Kvalificerad skandinavisk- eller engelsktalande reseledning
 • RGF - resegaranti

 
 

Ingår inte

Alla utgifter för personligt behov såsom dryck, telefon, dricks, extra inträden och måltider, eventu- ella bränsletillägg, extra valfria utflykter, privata reseförsäkringar. Entréer och guider till de sevärd- heter som nämnts i reseprogrammet ingår inte. Välj själv vad du vill se!
 
 

Tilläggstjänster

Kultur och lyx komfortpaket till specialpris 149 € per person (kan bokas på plats)
Paketet innehåller alla entréer och guider till de sevärdheter som ingår i paketet enligt resebeskriv- ningen samt 6 dagliga middagar