Äventyrsbybrytning med erfarenheter - ISTANBUL & AExklusivt möjlighet att förlänga din vistelse med 3 dagar på 5-stjärniga lyxhotell med all inclusive!
 

Dag 1: Ankomst

Flyg till Istanbul. På flygplatsen möts du av vår skandinavisk- eller engelsktalande reseledare, därefter transfer till hotellet. Övernattning och frukost (4 nätter) i Istanbul.
 
 

Dag 2: Istanbul på 7 höjder

Istanbul, den största staden i Turkiet, erbjuder ett brett utbud av kulturella höjdpunkter: de mäktiga palatserna av osmanerna, moskéerna och basarerna, och den bysantinska rikets magnifika kyrkor och cisterner. Vad gör den här moderna staden så charmig är platsen för Bosporen och särskilt vänliga människor. Lär känna de viktigaste sevärdheterna i den europeiska delen av staden (Taksimtorget, Galatakvarteret och Eyüp) på en bussresa. Njut av ett glas te i skuggan av sevärdheterna på Pierre-Loti höjd och njut av den unika stämningen och blandningen av det historiska och moderna i det ursprungliga Konstantinopel. Efter denna utflykt kommer du att kunna hitta lättare i denna fascinerande stad. (På denna resa kan du också lära dig mer om den gamla konsten att binda mattor och förvärva en souvenir med kunniga återförsäljare om du vill.)
 
 

Dag 3: Bysantinska och ottomanska byggnader

Efter frukost har vi utflykt till Topkapi-palatset, som de ottomanska sultanerna en gång styrde genom imperiet från. Sedan tar vi rundturen i den blå moskén och Hippodrome med den egyptiska obelisken, Serpentin kolonn och denTyska brunnen. Dagens höjdpunkt är Istanbuls egenskaper - Hagia Sophia, med de vackraste bysantinska mosaikerna i världen. Detta är utan tvekan den mest imponerande byggnaden i staden, och en av de mest prestigefyllda och viktigaste arkitekturverken i Turkiet. (På denna resa kan du köpa ett reseminne, t.ex.. med skickliga smycken eller läderhandlare.)
 
 

Dag 4: För frihantering eller:

Båttur på Bosporus och ett besök i den egyptiska basaren (valfritt). En vistelse i Istanbul utan en båttur är inte en fullständig vistelse. Innan du lämnar Istanbul har du möjlighet att gå med ca. en och en halv timmes båttur på Bosporen. Från vattnet kan du beundra pittoreska sommarpaviljonger, eleganta villor, lyxiga palats, fiskrestauranger, Anadolu och Rumelifestningen. Efter lunch i en fiskerestaurang (valfritt) vid Bosporen fortsätter vår resa till den berömda egyptiska basaren, där du får möjlighet att handla kryddor, turkiska bakverk, textilier och mycket mer. (4 netter).
 
 

Dag 5: Kort flyg till Antalya ca. 50 min:

Mottagning på Antalya flygplats och transfer till ditt 5-stjärniga lyxhotell på turkiska riviera - all inclusive, alla måltider och alla drycker under vistelsen ingår.
 
 

Dag 6 & 7:

Övernattning på ditt 5-stjärniga lyxhotell på den turkiska rivieran - all inclusive.
Njut av hotellets faciliteter, koppla av eller ta en utflykt runt området.
 
 

Dag 8:

Hemresa/transfer till Antalya flygplats och fly hem.
 
 

Observera:

Av organisatoriska skäl reserverar vi oss för mindre ändringar i reseprogrammet . Ej inkluderat i respriset: lunch och middag måltider i Istanbul, valfria utflykter i programmet samt alla kostnader som uppstår för att täcka personliga behov, till exempel drycker, telefon och inträdesavgifter. Flygförbindelser är som regel direkta, men i vissa fall kan mellanlandningar förekomma. Hotellklasser motsvarar nationella kategorier. Några av hotell- och fritidsanläggningarna kan endast användas mot avgift, och användningen av enskilda anläggningar utomhus och inomhus kan vara begränsad på grund av väder eller säsong. Reseledning är som regel skandinavisk, men kan i undantagsfall (t.ex. vid sjukdom) göras på engelska.
Minsta antal deltagare: 25 personer. (för valfria utflykter: 15 personer).
 

Dina bekväma hotell

Du övernattar på utvalda fyra- och femstjärniga hotell.

Hotell exempel:

Istanbul:
Bulvar Palas 4-stjärnor www.hotelbulvarpalas.com Alla rum är utrustade med badrum med dusch eller badkar, toalett, luftkonditionering (uppvärmning), telefon och TV.

Förläng din vistelse med extra dagar: Maritim Pine Beach Resort (Belek) 5-stjärnor www.maritim.com.tr
Maritim Pine Beach Resort i Belek har blivit förtjänt till var och en och en av dess fem stjärnor. Och du förtjänar att spendera ett par härliga semesterdagar här - omgiven av lyx och komfort.
Plats: Ditt 5-stjärniga lyxhotell ligger i badorten Belek. Direkt tillgång till turkos havet med sin uppenbara oändlig strand.
Under din längre vistelse kan du njuta av ALL INCLUSIVE - alla måltider och drycker ingår!

Maritim Pine Beach Resort & Spa-1  Maritim Pine Beach Resort & Spa-2
 

Tjänster som ingår

 • Flyg till och från Istanbul med renommerade flygbolag
 • 8 kg handbagage
 • Transfer flygplats-hotell-flygplats
 • Alla turer i moderna specialresebussar med klimatanläggning
 • Logi i dubbelrum med dusch eller bad, toalett, luftkonditionering och TV
 • 4 övernattningar i 4-stjärnigt hotell i Istanbul
 • Rik frukostbuffé
 • Kvalificerad skandinavisktalande reseledning
 • RGF-reisegaranti
 • Researrangör med många års erfarenhet
 
 

3 nätter extra!

 • Flyg från Istanbul till Antalya
 • 3 nätter på 5-stjärnigt hotell på Antalya Riviera
 • All inclusive: Frukost, lunch och middag från rik buffé, snacks och middagsmål, alkoholfria och lokala alkoholhaltiga drycker.
 • Hemresa från Antalya Riviera.
 
 

Extra erbjudande

 • Kultur och komfortpaket till specialpris. Paketet innehåller middag varje dag (vissa gånger fast meny), alla inträdesavgifter liksom turer av sevärdheter dag 2 och 3: kr 1.690,- per person (vid förbeställning, pris på plats 1.990,- kr)
 • Heldagsutflukt: båttur på Bosporen och besök till den egyptiska basaren kr 475,- per person
 • Tillägg för enkelrum kr 1.290,- per person. (Kr 1.990,- per person för 7-nättersresa).
 • extrabagage, 20 kg - per styck kr 550,-.
 1.Rum

This Tour Is available for group requests only
you can make a request for this tour from contact us