Antalya Riviera & PamukkaleLyxresa till Antalya Riviera på 4- och 5-stjärniga de-luxe-hotell


 

Lyx resor till den Turkiska Rivieran i 4- och 5-stjärniga de lux hotell

 
 

Dag 1: Ankomst i Antalya

Charterflyg från din valda avgångsflygplats till Antalya med premium flygpartner (t.ex. Corendon eller likvärdigt). Mottagning på flygplatsen av vår skandinavisk- eller en- gelsktalande reseledning.
Därefter transfer till hotellet på den turkiska rivieran. Övernattning med frukost i Kemer- regionen (2 nätter).
 
 

Dag 2: Information och orienteringstur

Efter informationen börjar vår orienteringstur. Reseledaren berättar om regionens historia och geografi och informerar detaljerat om det kommande reseprogrammet. Bokas på plats efter önskemål: valfri halvdagsutflykt Faselis med omgivning inkl. lunch.
Direkt i närheten av Kemer ligger Faselis, en gång en av de viktigaste handelsstäderna på rivieran. Strosa genom ruinerna, titta på termalbaden, teatern och den stora hamnen som var viktig under antiken. Tillbringa en härlig stund på den kilometerlånga finsandi- ga stranden, andas in den friska luften och njut av lugnet.
 
 

Dag 3: Kemer – Pamukkale **

Färd genom de vackra Taurus-bergen till det världsberömda ”bomullsslottet” Pamukkale, ett namn som väcker entusiasm hos alla Turkietvänner. Här döljer sig ett geologiskt under i superlativklassen, det bomullsvita ut- seendet har gett slottet namnet som betyder ”bomullsfästning”.
Det varma vattnet rinner sedan urminnes tider som en kaskad från ett bäcken till nästa och har genom årtusenden skapat en förtrol- lande stenformation som inte utan anledning fick statusen världskulturarv av UNESCO år 1988. Vi tittar på ruinerna efter staden
Hierapolis, som sträcker sig ovanför kalks- tensterrasserna.I ditt termalhotell finns sedan möjlighet att ta ett avkopplande termalbad. Övernattning med frukost i området Denizli/Pamukkale (1 natt).
 
 

Dag 4: Pamukkale – Tavas – Antalya **

I dag åker vi först i riktning Tavas. Här be som används i turkarnas kanske äldsta konstform.På en demonstration får du se hur ull och siden spinns, färgas och knyts och hur de världsberömda turkiska mattorna skapas. Du kommer att fascineras av mångfalden av mönster- och färgkombinationer i färdiga mattor och får en inblick i de sociala aspek- terna av livet på landet. Därefter fortsätter vi till den turkiska rivieran. Övernattning med frukost i Antalya-området (1 natt).
 
 

Dag 5: Stadsrundtur i Antalya, Perges ruiner och färd till Belek/Side **

Efter frukosten går dagens resa till de my- cket välbehållna ruinerna av staden Perge (”Själva fortsatte de sin resa från Perge…” Apg 13:13/Apg 13:14/Apg 14:25). I Perge lämnade Johannes Markus Paulus och Barnabas. Den antika staden Perge är en mycket betydande stad både för Bibelhisto- rien och genom de arkeologiska fynden. Den hellenska porten, som redan Paulus använde för att komma till staden, agoran, det romerska badet och pelargångarna med det öppna ledningssystemet hör till höjd- punkterna. Därefter stadsrundtur genom den här provinshuvudstaden. Antalya kallas Medelhavets pärla och är den största sta- den på den turkiska rivieran. Kunnig personlig rådgivning. Övernattning med frukost i området Belek/Side (3 nätter).
 
 

Dag 6: Ren avkoppling i den lyxiga hotel lanläggning eller valfri utflykt

I dag kan du nyttja hotellanläggningen fritt eller delta i den valfria utflykten “Manavgat flodtur inkl. lunch”. Koppla av på en trivsam och lättsam båttur till mynningen av Manavgat-floden. Njut av landskapet. Med lite tur kan du också få se de berömda flodsköldpaddorna.
 
 

Dag 7: Disponeras fritt

Njut av dagen på hotellanläggningen eller prata med din reseledare för fler valfria utflyktsmöjligheter i hotellets omgivning.
 
 

Dag 8: Hemresa

I dag tar bussen med oss tillbaka till flyg platsen i Antalya och flygresan hem.

 

Dina 4* och 5* Hotell

Tillbringa vilsamma dagar i det fantastiska Turkiet (exempelhotell).
 
 

Maritim Pine Beach Resort (Belek) 5*

www.maritim.com.tr
Maritim Pine Beach Resort i Belek har förtjänat varenda en av de 5 stjärnorna. Och du har förtjänat att tillbringa några härliga semesterdagar omgiven och lyx och komfort.
Läge: Ditt 5-stjärniga lyxhotell ligger i badorten Belek. Direkt tillträde till det turkosblåa havet med den till synes oändliga stranden.
Rum: Alla rum har badkar/dusch och WC, hårtork, telefon, TV, radio, minibar, safebox, klimatanlägg- ning och erbjuder därmed allt som en behaglig hotellvistelse kräver.
 
 

Palmet Resort Hotel (Kemer) 5 *

 
 

La Boutique Hotel (Antalya) 4 *

 
 

Tripolis Hotel (Denizli/Pamukkale) 4 *


 

Allt detta ingår:

  • Charterflygresa med premiumflygpartner till Antalya tur och retur.
  • Transfer flygplats– hotell – flygplats.
  • Alla turer i specialresebussar med klimatanläggning.
  • Logi i dubbelrum med dusch eller badkar/ WC, klimatanläggning och TV.
  • 7 övernattningar i 4- och 5-stjärniga hotell.
  • Riklig frukostbuffé.
  • Information och orienteringstur.
  • Dagsutflykter Kemer – Pamukkale, Pamukkale – Tavas – Antalya, Antalya stadsrundtur och Perge.
  • Hamam och bastu kan användas kostnadsfritt
  • Kvalificerad skandinavisk- eller engelsktalande reseledning

 
Ingår inte: Alla utgifter för personliga behov såsom dryck, telefon, dricks, extra inträden och måltider, eventuella bränsletillägg, extra valfria utflykter, privata  reseförsäkringar. Inträde  och sightseeing på de inkluderade sevärdhe- terna ingår inte i priset. Observera att vi förbehåller oss rätten att mindre förändringar kan ske av organisatoriska skäl. Minsta antal resenärer: 25 personer


Fakta om Turkiet:

Välkommen till landet där solen skiner och Europa möter Asien

Är det mötet mellan nu och då, den spännande kulturen, god mat och vänliga människor som gör Turkiet till det perfekta semesterlandet? Eller kanske den soliga medelhavskusten med de makalösa sandstränderna, de gröna bergen och att den svenska kronan räcker långt? Det vi kan konstatera är att Turkiets medelhavskust är ett säkert semesterkort.

Ett spännande resmål

Större delen av Turkiet består av den asiatiska halvön Anatolien, mellan Medelhavet och Svarta havet. Anatolien har en höglänt centralplatå med de Pontiska bergen i norr och Taurusbergen i söder. Längs kusten domineras landskapet av pinjeskogar, olivlundaro och citrusodlingar. Populära turistmål i Turkiet är bland annat Marmaris, Antalya, Kemer, Belek, Side och Alanya. Besöker du Turkiet måste du prova på det turkiska badet hamam. Badet är uppfriskande för både kropp och själ. Det turkiska badet utgörs av ångbastu och peeling och avslutas med fördel med en välgörande oljemassage. Det turkiska köket är känt för sina auberginerätter, kebab, grönsaksrätter och pilaff, gärna med smak av spiskummin, stark chili, vitlök och färska örter. Prova gärna olika förrätter, meze, och några av de för Turkiet typiska söta desserterna t ex baklava.

Kort historik

Dagens Turkiet har sitt ursprung i 1300-talets osmanska rike som bestod av Mellanöstern, Balkan och Nordafrika. Den 29 oktober 1923 grundades republiken Turkiet. Kemal Atatürk blev landets president och genomförde omfattande reformer för att omvandla det gamla islamiska Turkiet till en modern nationalstat. Efter andra världskriget infördes ett demokratiskt flerpartisystem. Sedan oktober 2005 förhandlar Turkiet om medlemskap i EU. Majoriteten av Turkiets invånare är turkar och talar det officiella språket turkiska.

Areal

Ca 780 000 kvm, av vilket 97 % ligger i Asien och 3 % i Europa.

Elektricitet

Elförsörjningen är 220 volt +/- 10 %, 50 hertz.

Folkmängd

ca 75,2 miljoner. Huvudstaden heter Ankara och har ca 4,5 miljoner invånare. Istanbul har ca 12,5 miljoner invånare. Majoriteten av turkarna (98 %) är muslimer men islam har ingen uttalad politisk makt. Turkiska är det dominerande språket. På turistorterna talar många även engelska och tyska.


Shopping

Ett eldorado för shoppare. Handvävda mattor, guld, skinn, märkeskopior mm. Observera att det är vanligt att pruta på marknader och basarer. Även andra varor (förutom dagligvaror) prutar man på. Vi rekommenderar att du betalar ca. 2/3 av det först angivna priset.

Telefon/internet

Mobiltelefoner fungerar i de flesta fall. Det är dyrt att ringa från hotellen. Det billigaste alternativet är att köpa telefonkort och ringa från automater. Internetcaféer finns det gott om och många hotell har internetuppkoppling. Tänk på att inte använda svenska internetabonnemang i egen dator eller mobiltelefon, då kostnaden för att använda detta utomlands ofta är mycket hög.

Tidsskillnad

Svensk tid + 1 timme.

Vaccinationer

Rådgör med läkare eller vaccinationscentral.
CityAkuten Wasa Vaccination, Stockholm 08-412 29 10 (automatiskt telefonmeddelande)
CityAkuten Privat, Göteborg 031-10 10 10, City Akuten Privat, Malmö 040-35 01 50.

Visum & pass

Samtliga resenärer behöver giltigt pass vilket även gäller för barn under två år. Passet skall vara giltigt minst sex månader efter hemkomst. För fullständig information om passets giltighetstid hänvisar vi till ambassad/konsulat eller till pass/polismyndigheten.  Vi reserverar oss för eventuella ändringar i passregler som kan ha skett efter denna uppdatering.

Det är viktigt att passet är giltigt. Svenska medborgare behöver inte visum till Turkiet. Resenärer som inte är svenska medborgare eller som har främlingspass måste själva kontrollera om de behöver visum och själva se till att de har giltiga inresedokument till Turkiet. Länk till turkiska ambassadens hemsida med info och ansökan om visum för icke svenska medborgare: https://www.evisa.gov.tr/en/ . Om det uppstår problem på grund av ogiltigt pass eller om resenären blir nekad visum är resenären inte berättigad eventuell ersättning eller återbetalning av inbetald resa. Resenären är själv ansvarig för att uppfylla de krav som krävs för att delta i resan.

 

Vänligen notera att följande visumregler gäller för Norska medborgare (visum kan ej längre köpas på plats). Visum för Norska medborgare kostar 20USD och kan beställas och köpas på http://www.evisa.gov.tr 

Klimat

Marmara, Egeiska havet, och Medelhavskusten: Typiskt Medelhavsklimat, varm sommar och mild vinter. Lättare sommarkläder och jackor rekommenderas för kvällarna.

Måned JAN FEB MAR APR MAI JUN JUL AUG SEP OKT NOV DEZ
Temp °C / genomsnitt 16 19 20 22 28 30 32 34 31 22 20 18
Vattentemperatur 15 16 17 17 20 23 25 27 25 22 20 17

Övrigt
Det är brukligt att ge 5–10% dricks på restauranger, glöm inte hotellstäderskan och utflyktschauffören.Vatten på flaska rekommenderas.
 1.Rum

This Tour Is available for group requests only
you can make a request for this tour from contact us

 

 

Komfortpaketet: 149, - Euro

(inkluderar 6 middagar, alla nödvändiga inträdesavgifter och transfer).

 
 

Priser för exkursioner

Phaselis tur : 29€
Manavgat båttur inklusive lunch : 39:- Euro

Inte inkluderat:

Alla utgifter för personliga behov som dryck, telefon, dricks, extra inträdesavgifter och måltider, eventuella bränsletillägg, extra valfria utflykter, privata reseförsäkringar. Ingångsbiljetter och sightseeing vid de inkluderade severdigheterna ingår inte i priset. Var uppmärksam på att vi förbehåller oss mindre ändringar i resebeskrivningen av organisatoriska skäl. Minst antal deltagare: 25 personer.