De gömda semesterparadisen - MontenegroNjut av hösten på varmare breddgrader! Montenegro, Budva och Dubrovnik
 

Dag 1 Flyg till Dubrovnik

Flyg till Dubrovnik med renommerat flygbolag. På flygplatsen möts du av vår skandinavisktalande reseledare och transporteras sedan till Montenegro. Övernattning och frukost i Hotell Park Montenegro (2 nätter).
 
 

Dag 2 Montenegro / Kotor (valfritt)

Idag väntar en heldagsutflykt (valfritt) till en av de vackraste bukterna vid den europeiska Medelhavskusten – till Kotorbukten (UNESCO-världsarv). Omgiven av havsbuktens glittrande vatten ligger hamnstaden med samma namn. På en promenad får vi uppleva den pittoreska omgivningen kring UNESCO-världsarvet. Bland annat med besök i Porto Montenegro, färja till Kamenari, stadsguidning i Perast, båttur till den lilla ön Gospa od Škrpjela.
 
 

Dag 3 Montenegro – Mostar (UNESCO-världsarv) – Medjugorje (inklusive)

Idag åker vi till grannlandet Bosnien-Hercegovina. Efter frukosten åker vi först till Mostar med sina mästerverk för osmansk byggnadskonst. Symbolen för Mostar är den "gamla bron" (Stari Most) över floden Neretva. Bron uppfördes år 1556 till 1566 av den osmanska arkitekten Mimar Hajrudin. Besök i Turkiska huset, moskén och den gamla basaren. Tid för lunchpaus (valfritt).
Därefter åker vi vidare till Medjugorje, Bosnien-Hercegovinas berömdaste vallfärdsort. Här ska sedan 1981 jungfru Maria (”Gospa”) visa sig och förkunna sitt budskap om fred, tro, omvändelse, bön, fasta och botgöring. Övernattning och frukost i området Mostar eller Medjugorje (1 natt).
 
 

Dag 4 Montenegro (inklusive)

Innan vi lämnar Mostar kommer vi att besöka en typisk bosnisk mattmanufaktur och får beundra osmanernas äldsta konst. Du kanske vill göra ett fynd här? På eftermiddagen i Montenegro åker vi färja med panoramautsikt från Kamenari till Lepetane och fortsätter till hotellet. Övernattning och frukost i Hotell Park Montenegro (4 nätter). (4 netter).
 
 

Dag 5 Dubrovnik (UNESCO-världsarv) (valfritt)

Idag kan du fritt nyttja hotellets faciliteter eller vara med på vår valfria utflykt. På den här dagsutflykten får du se Dubrovniks historiska stadsdel, skyddat av stadsmurarna. De flesta byggnaderna i de historiska kvarteren har influenser från gotiken, renässansen och barocken. Hit hör framför allt franciskanerklostret med Europas äldsta apotek och Rektorspalatset med stadsmuseet. Sedan århundraden fascineras och inspireras människor från hela världen av de historiska kvarteren. Efter stadsrundturen finns tillräckligt med tid att strosa genom staden eller ta det lugnt i något av de många kaféerna. Idag får vi också ta del av de långa hantverkstraditionerna vid tillverkningen av skinnvaror och smycken. Om du vill går det då också att köpa ett reseminne.
 
 

Dag 6 Montenegro/Budva-båtfärd (valfritt)

Halvdagsutflykt (valfritt) med guidad promenad i Budva och båtfärd (beroende på väder) i Budvabukten till öarna Sveti Nikola och Sveti Stefan.
 
 

Dag 7 Montenegro/Podgorica (valfritt)

Njut av solen, stranden och hotellet eller var med på en valfri utflykt: Den går till Balkans största sjö, Skutarisjön, inklusive båtfärd, besök i huvudstaden Podgorica på eftermiddagen.
 
 

Dag 8 Hemflyg från Dubrovnik

Efter frukosten kör vi er till Dubrovniks flygplats för hemflyg.
 
 

Observera:

Vänligen observera att mindre ändringar i reseprogrammet kan förekomma av organisatoriska skäl. I priset ingår inte: middag, lunch och valfria utflykter i programmet samt alla utgifter för personligt behov som drycker, telefon, dricks och extra inträden. Busstransport sker förutom vid transfer enligt programmet (flygplats/ hotell, hotell/hotell) och inkluderade utflykter endast tillsammans med valfria utflykter som du bokar. Individuell busstransport är inte möjligt. De angivna hotellklasserna motsvarar nationell kategori. Flyg är som regel direktflyg, men kan i undantagsfall genomföras med mellanlandning. Reseledningen är som regel på skandinaviska, men kan i undantagsfall (t.ex. vid sjukdom) vara på engelska. På plats kan en kurtaxa på 1 € per natt tillkomma. Reseledaren tar upp den och betalar vidare. Lägsta deltagarantal 40 personer.
 

Ditt 4* hotell i Montenegro

Hotel Park Montenegro är ett lyxigt hotell direkt vid havet. Ha det skönt vid poolen eller koppla av i wellness- och bastusektionen på hotellets sjunde våning. Det nybyggda hotellet med den moderna, ljusa designen påminner om vår skandinaviska stil. Hotellet har också ett eget strandområde där du kan slappna av och bada tårna i havet. Hotellet ligger på den montenegrinska Rivieran, en region med lång tradition och omväxlande aktivitetsutbud.

example hotel 1  example hotel 2
 

Tjänster som ingår

 • Flyg med renommerade flygbolag Dubrovnik tur och retur
 • 1 bagage a 20 kg p.p.
 • Bussresa Dubrovnik till den montenegrinska Rivieran och tillbaka
 • All nödvändig transfer och dagsturer i speciallångfärdsbussar med AC
 • 6 övernattningar i 4* Hotel Park Montenegro
 • 1 övernattning i 4* hotell i området Mostar eller Medjugorje
 • Övernattningar i dubbelrum med dusch/badkar, WC, telefon, sat-TV, klimatanläggning
 • Kost: frukost varje dag
 • Bussresa fra den montenegrinska Rivieran till Mostar och tillbaka
 • Mostar stadsrundtur (UNESCO-världsarv)
 • Kvalificerad skandinavisktalande reseledning till/från Dubrovniks flygplats
 
 

Extra tjänster

 • Enkelrumstillägg 1390,– SEK
 • Matpaket: innehåller middag varje dag, från meny eller som buffé 169,– €
 • Halvdagsutflykt Budva, båtfärd och Svetiöarna 49,– €
 • Heldagsutflykt Porto Montenegro, färja Kamenari, Perast, ön Gospa od Škrpjela och Kotor 59,– €
 • Dagsutflykt till Balkans största sjö, Skutarisjön, båtfärd och huvudstaden Podgorica 59,– €
 • Heldagsutflykt Dubrovnik 29,– €
 1.Rum

This Tour Is available for group requests only
you can make a request for this tour from contact us