Möt solen i KROATIENUpplev Dubrovnik, Split, Mostar m.m. / 8 dagars tidlös skönhet i Medelhavet.
 

Ditt exklusiva Reseprogram

 
 

Dag 1: DUBROVNIK

Flyg till Dubrovnik med renommerade flygbolag. På flygplatsen möts du av vår skandinavisk- eller engelsktalande reseledare. Därefter transfer till hotellet. Övernattning och frukost i Dubrovnik-området (1 natt).
 
 

Dag 2: Tur till SPLIT

Utcheckning. Efter frukosten åker vi på kustvägen (Magistrale) förbi staden SLANO. Med sin stora, mycket väl skyddade vik (smal infart) var den tidigare ett omtyckt tillhåll för pirater. Vi fortsätter förbi den historiska staden STON med sina berömda saltverk, ostron- och musselbankar genom den bördiga Nervetadalen, över Bosnien ca. 2,5 timmar (gränsövergång och passkontroll) till Split. Övernattning och frukost i Split/området (3 nätter).
 
 

Dag 3: Utflyk: Stadsrundtur i SPLIT (valfritt)

Idag kan du fritt nyttja hotellets faciliteter eller vara med på vår valfria utflykt. Efter frukosten ger vi oss iväg på vår dagsutflykt till Split. Stadsrundtur i Split (ca. 2,5 tim.). Här får du se betydande byggnadsverk som Diokletianus palats (UNESCO-världskulturarv sedan 1979), katedralen Sveti Duje och Jupitertemplet. Paus för lunch (valfritt) och tid som disponeras fritt (många barer, affärer, gå till marknaden...) På eftermiddagen åker vi tillbaka till vårt hotell.
 
 

Dag 4: SPLIT

Idag kan du koppla av på hotellet, tillbringa tiden som du önskar eller delta i en utflykt som erbjuds lokalt.
 
 

Dag 5: Tur till MOSTAR

Efter utcheckningen åker vi till Mostar (gränsövergång och passkontroll). Här kan du vara med på vår valfria stadsrundtur. Symbolen för Mostar är den “Gamla bron“ (Stari Most) över floden Neretva. Bron uppfördes 1556 till 1566 av den osmanske arkitekten Mimar Hajrudin. Besök i Turkiska huset, moskén och den gamla basaren. Vi besöker också en klassisk bosnisk tillverkare av traditionella mattor. Här får du en guidning där du blir närmare bekant med en av det osmanska folkets äldsta traditioner. Det är också möjligt att köpa med sig ett semesterminne för de som önskar. Övernattning och frukost i Mostar-området (1 natt).
 
 

Dag 6: Tur till DUBROVNIK

Efter utcheckningen åker vi tillbaka till Dubrovnik. På tillbakavägen åker vi delvis genom Bosnien igen och genom staden Neum, där vi kan ta en kort paus. Därefter får vi vara med om en vinprovning (valfri) i en vinkällare på halvön Pelješac. Härifrån kommer Kroatiens bästa rödviner. Idag får vi lära oss mer om de långa hantverkstraditioner bakom smycke- och skinn-produktion. Det är också möjligt att köpa med sig ett semesterminne för de som önskar. Efter ankomsten i Dubrovnik är det incheckning på hotellet. Övernattning och frukost i Dubrovnik-området (2 nätter).
 
 

Dag 7: DUBROVNIK STADSRUNDTUR (inkluderat)

På den här halvdagsutflykten får du se Dubrovniks historiska stadsdel, skyddat av stadsmurarna. De flesta byggnaderna i de historiska kvarteren har influenser från gotiken, renässansen och barocken. Hit hör framför allt franciskanerklostret med Europas äldsta apotek och Rektorspalatset med stadsmuseet. Sedan århundraden fascineras och inspireras människor från hela världen av de historiska kvarteren och särskilt konstnärer har påverkats i sitt skapande. Det är något som märks extra tydligt på interiören i de officiella byggnaderna. Efter stadsrundturen finns tillräckligt med tid att strosa genom staden eller ta det lungt på något av de många kaféerna.
 
 

Dag 8: Hemresa

Efter frukost och utcheckning transfer till Dubrovniks flygplats för hemflyg.
 
 

Observera

Vänligen observera att mindre ändringar i reseprogrammet kan förekomma av organisatoriska skäl.
Middag, lunch samt valfria utflykter i programmet ingår inte.
Lägsta deltagarantal 40 personer
Flygresan kan också gå till Split med retur från Dubrovnik eller vice versa, beroende på säsong och antal resenärer.
 

Dina komfortabla utvalda 4-stjärniga hotell

De noggrant kontrollerade och utvalda hotellen har reception och restaurang/frukostrum. Rummen har badkar eller dusch, WC, telefon och TV. På morgonen ingår en riklig och varierad frukostbuffé
example hotel 1 example hotel 2
 

Tjänster som ingår

 • Flyg från den bokade flygplatsen till Dubrovnik tur och retur
 • Transfer flygplats – hotell – flygplats i moderna långfärdsbussar
 • Alla turer under resan i moderna långfärdsbussar med AC
 • Logi i dubbelrum med dusch eller badkar/WC, klimatanläggning och TV
 • 3 övernattningar i 4-stjärnigt hotell (nationell kategori) i Dubrovnik-området
 • 3 övernattningar i 4-stjärnigt hotell (nationell kategori) i Split-området
 • 1 övernattning i 4-stjärnigt hotell (nationell kategori) i Mostar området
 • Kost: Frukostbuffé varje dag
 • Halvdagsutflykten “Dubrovnik stadsrundtur“
 • Busstransfer från Dubrovnik till Split, Mostar och tillbaka
 • Alla nödvändiga inträden och guidningar enligt reseprogrammet
 • Kvalificerad skandinavisk- eller engelsktalande reseledning från/till flygplatsen

 
 

Ingår inte

 • Alla utgifter för personligt behov såsom drycker, telefon, dricks och extra inträden. Lokal city skatt på ca 1 € per person / natt betalas på plats.
 • Enkelrumstillägg 1.290 Kr
 
 

Extra tjänster

 • Middagspaket 169,- € (innehåller middag varje kväll)
 1.Rum

This Tour Is available for group requests only
you can make a request for this tour from contact us

 

För vissa flygplatser kommer en flygplatsavgift läggas till . Detta visas i prislistan och läggs till grundpriset i fakturan.