Italiens Pärlor 8-dagarsExklusiv kulturresa till Italiens höjdpunkter. Rom, Florens, Toscana, Adriaterhavet, Pisa , Milano. 8-dagars rundresa inklusive flygresa och hotell!

Italien

”Alla vägar leder till Rom” säger ett gammalt ordspråk. Italien är alltid värt en resa – i år har vi gjort en ordentlig omarbetning och förfining av vår populära Italienresa. Upplev Italiens höjdpunkter – historiskt, arkitektoniskt och kulinariskt. Res med oss till den eviga staden Rom, upplev Florens, se det berömda tornet i Pisa, shoppa i Milano och njut av Toscanas fantastiska landskap. ”Det är Bella Italia”!


Dag 1: Ditresa Rom

Flyg till Rom med välkända flygbolag. På flygplatsen möts du av vår svensk - eller engelsktalande reseledare. Transfer till hotellet. Övernattning i Roms omgivning.


Dag 2: Rom – Chianciano Terme

Efter frukosten börjar vår resa med att vi åker till den eviga staden Rom, Italiens huvudstad. Reseguiden visar de viktigaste sevärdheterna i den här underbara staden. Du ser t.ex. basilikan Santa Maria Maggiore, Kejsarfora, Trevifontänen, Pantheon och Piazza Navona. På eftermiddagen lämnar vi Rom och beger oss i riktning mot Chianciano Terme. Övernattning i området Chianciano Terme (2 nätter).


Dag 3: Disponeras fritt eller

På önskemål Montepulciano - Pienza (valfritt per person 69:-€)
Upptäck Montepulciano och Pienza på en valfri utflykt: Montepulciano är en av Toscanas viners högborgar. Vino Nobile di Montepulciano är det mest berömda vinet från den här regionen i Toscana. Man kan beundra de sevärda historiska kvarteren eller varför inte njuta av en vinprovning i stadens omgivning. Därefter ser vi på Pienza som är känt för tillverkningen av fårosten Pecorino. Många små affärer säljer här, även förutom Pecorino andra specialiteter från regionen. Sent på eftermiddagen åker vi tillbaka till Chianciano Terme.


Dag 4: Chianciano Terme - Florens – Montecatini

Efter frukosten lämnar vi Chianciano i riktning mot Montecatini Terme. På vägen stannar vi i Florens, Toscanas huvudstad. Stadens ärofulla historia har gjort Florens världsberömt. Här verkade några av Italiens mest betydande konstnärer som t.ex. Dante Alighieri, grundaren av det italienska språket eller arkitekten Brunelleschi, som på ett avgörande sätt präglade renässansepoken. Florens är också oskiljaktigt kopplat till adelssläkten Medici – främjare av konst och kultur och mecenater för berömdheter som Michelangelo och Leonardo Da Vinci. Sent på eftermiddagen kommer vi fram till Montecatini. Övernattning i området Montecatini Terme (2 nätter).


Dag 5: Disponerad fritt eller

På önskemål Montecatini Terme – Pisa (valfritt per person 79:-€)
På den valfria utflykten får du idag se Pisa, världsberömt för det lutande tornet – klocktornet på kyrkan Santa Maria Assunta och ”Piazza dei Miracoli“ – Undrens torg. Sent på eftermiddagen åker vi tillbaka till Montecatini Terme.


Dag 6: Montecatini Terme – Verona – Milano

Idag börjar vår färd via Verona till Milano. Staden Verona har många historiska byggnader och är också känd för operaföreställningarna på sommaren i Arenan. Du kommer kunna upptäcka de viktigaste sevärdheterna med Romeo och Julias balkong, Piazza del Signori, Piazza delle Erbe, Scaligergravarna, Scaligerborgen, romerska triumfbågen, romerska bron och genom den historiska stadsdelen. Därefter finns fortfarande tid som disponeras fritt (mat, strosa omkring, sevärdheter...). Som avslutning åker vi vidare till Milano. Övernattning i Milano-området (2 nätter).


Dag 7: Milano

Modehuvudstaden Milano: Lombardiets huvudstad belägen på Poslätten är kosmopolitisk och glamorös. Stadsguidningen genom Milano innehåller de historiska kvarteren med domkyrkan, Galerie Vittorio Emanuele II, Piazza della Scala, Via Dante och Castello Sforzesco. Som alternativ kan man besöka museet i Teatro della Scala eller Museo della Scienza e della Tecnica. Sent på eftermiddagen åker vi tillbaka till hotellet.


Dag 8: Hemflyg från Milano

Transfer till flygplatsen i Milano i god tid för ditt flyg hem.Observera

Med reservation för mindre ändringar i reseprogrammet. Resan kan t.ex. börja i Milano och sluta i Rom. Lägsta deltagarantal: 35 personer


Dina komfortabla utvalda mellanklasshotell i Italiens

De noggrant kontrollerade och utvalda hotellen har reception och restaurang/frukostrum. Rummen har badkar eller dusch, WC, telefon och TV. På morgonen ingår en riklig och varierad frukostbuffé.Tjänster som ingår

 • Flyg med välkända flygbolag till Rom och tillbaka från Milano (eller omvänt)
 • Transfer flygplats – hotell – flygplats i långfärdsbussar med luftkonditionering
 • Alla turer under resan i luftkonditionerade (varmt/kallt) långfärdsbussar
 • Logi i dubbelrum med dusch eller badkar/WC, luftkonditionering och TV
 • 7 övernattningar i mellanklasshotell i Italien (nationell kategori)
 • Daglig italiensk frukostbuffé
 • Dagstur Rom-Chianciano Terme
 • Dagstur Chianciano Terme–Florenz-Montecatini
 • Dagstur Montecatini Terme–Verona-Milano
 • Stadsrundtur Milano
 • Alla nödvändiga entréer, guidningar på de inkluderade sevärdheterna
 • Kvalificerade svensk- eller engelsktalande reseledning från/till flygplatsen

Ingår inte

 • Alla utgifter för personligt behov som drycker, telefon, dricks och extra inträden
 • Cityskatt betalas på plats till hotellet (ca. 1-2,- € p.pers. /per natt)

Extra tjänster

 • Heldagsutflykt ”Montepulciano–Pienza” 69,- €
 • Heldagsutflykt ”Montecatini–Pisa” 79,- €
 • ”Italiensk afton” 39,- €
 • Enkelrumstillägg 1.690,- DKK p.pers.
 1.Rum

This Tour Is available for group requests only
you can make a request for this tour from contact us