Rhodos och Egeiska kustenEn spännande kombinationsresa via greklands pärla, fylld med kulturrika upplevelser

Egeiska kusten – himmelriket på jorden

Redan fler än 320 soldagar om året, långa stränder, kristallklart vatten och en av världens vackraste kuster räcker för att tillbringa en avkopplande och omväxlande semester. Men regionen har mer att erbjuda än sol, strand och hav. Med fler än 400 utgrävningsplatser är den ett stort utomhusmuseum och erbjuder också historiska och kulturella skatter. Framför den imponerande bakgrunden med Taurusbergen sträcker sig ett landskap av unik skönhet. Upptäck fina sandstränder och hemlighetsfulla vikar, antika ruiner och attraktiva semestercentrum. I Antalyaregionen blir mediterrana drömmar sanna. Här hittar du orörd natur och storslagna landskap plus den inhemska befolkningens traditionella gästvänlighet.


Dag 1: Ankomst i Rhodos

Flyg till Rhodos med renommerat flygbolag. På flygplatsen möts du av vår skandinavisk-/engelsktalande reseledare. Därefter transfer till hotellet. Övernattning och frukost i Rhodos (2 nätter).


Dag 2: Rhodos (UNESCO-världskulturarv)

Dagen disponeras fritt och det finns möjlighet att koppla av. Eller så kan du vara med på vår utflykt till Lindos (valfri per pers. 59.- € ). Lindos grundades på 1000-talet f.Kr. av dorerna på östkusten av ön Rhodos. Genom fynd på akropolis ses det idag som troligt att greker bosatte sig vid Lindos redan på mykenisk tid så kan det inte heller uteslutas att minoerna var där.


Dag 3: Rhodos – Fethiye – Denizli **

Efter frukosten beger vi oss till Rhodos hamn. Överfart/panoramatur med katamaran till Fethiye. Vi fortsätter sedan med buss genom de fantastiska Taurusbergen till det världsberömda ”bomullsslottet” i Denizli. Bakom namnet döljer sig ett geologiskt under i superlativklassen, det bomullsvita utseendet har gett slottet namnet som betyder ”bomullsfästning”. Det varma vattnet rinner sedan urminnes tider som en kaskad från ett bäcken till nästa och har genom årtusenden skapat en förtrollande stenformation som inte utan anledning fick statusen världskulturarv av UNESCO år 1988. Vi tittar på ruinerna efter staden Hierapolis, som sträcker sig ovanför kalkstensterrasserna. Övernattning med frukost i Denizliområdet (1 natt).


Dag 4: Denizli – Tavas – Antalya **

Idag åker först riktning Tavas. Här besöker du ,på en höjd av ca. 1 200 meter ,en typisk mattby. På en guidad tur upplever du en mångfald av vävstolar och färgbehållare som används i turkarnas kanske äldsta konstform. Med en demonstration får du se hur ull och siden spinns, färgas och knyts och hur de världsberömda turkiska mattorna skapas. Du kommer att fascineras av mångfalden av mönster- och färgkombinationer i färdiga mattor och får en inblick i de sociala aspekterna av livet på landet. Därefter fortsätter resan till Antalya. Övernattning och frukost på rivieran (2 nätter).


Dag 5: Antalya museum **

Efter frukosten fortsätter vi till det arkeologiska museet. Antalya Museum är ett av de största museerna i regionen. Det omfattar 13 utställningshallar och ett utomhusgalleri. På en yta på 7000 m2 visas 5000 konstverk. Dessutom finns möjlighet till taxfree-shopping i en smyckes- och skinnbutik.


Dag 6: Antalya – Fethiye – Rhodos ** (UNESCO-världskulturarv)

Idag går vår resa över Taurusbergen och genom Meanderdalen i riktning mot Fethiye. Efter lunchpausen upplever vi en härlig panoramatur med en katamaran till den grekiska ön Rhodos (2 nätter).


Dag 7: Disponeras fritt

Njut av dagen på hotellanläggningen eller prata med din reseledare för fler valfria utflyktsmöjligheter i hotellets omgivning.


Dag 8: Transfer och hemflyg

Efter frukosten transfer till flygplatsen på Rhodos för hemflyget.Observera

**Inträdesavgifter, guidningar och middagar är ej inkluderat i priset(se extratjänster) Av organisatoriska skäl kan resan också genomföras i en annan ordning, med mindre ändringar i programmet eller tur/retur flygplats Dalaman eller Antalya. Lägsta deltagarantal: 35 personer


Exempel på hotell

Rhodos
Lomeniz Hotel
www.lomenizhotel.gr

Denizli
Tripolis Hotel
www.tripolishotel.com

Antalya
Bilem Hotel
www.bilemotel.com


Tjänster som ingår

 • Charterflyg med renommerat flygbolag Rhodos tur och retur.
 • Transfer flygplats – hotell – flygplats i moderna långfärdsbussar.
 • Alla turer under resan i moderna långfärdsbussar.
 • Logi i dubbelrum med dusch eller badkar/WC, klimatanläggning och TV (nationell kategori).
 • 7 övernattningar i utvalda 3-stjärniga hotell.
 • Kost: 7 x frukostbuffé.
 • Panoramatur med en katamaran från Rhodos till Fethiye och tillbaka.
 • Informationsmöte.
 • Kvalificerade skandinavisk- eller engelsktalande reseledning från/till flygplatsen.**

Extra tjänster

 • Alla utgifter för personligt behov som drycker, telefon, dricks och extra inträden
 • Enkelrumstillägg 1190.- SEK

Extra tjänster

 • Heldagsutflykt "Lindos" 59. - €
 • Komfortpaket**: 199.- €
  (innehåller middag varje dag, alla nödvändiga inträden, guidningar på dag 3, 4 + 5)
 • Uppgradering till 4- och 5-stjärniga hotell 550.- SEK p.pers.
 1.Rum

This Tour Is available for group requests only
you can make a request for this tour from contact us