Cypern - "gudarnas ö"8 dagars exklusiv Upplevelseresa upplevelseresa där du upplever antika Cypern och ser natur-och kulturskatter.

Se fram emot en fascinerande upplevelseresa på Medelhavsön Cypern. Följ i korsriddarnas, antika gudarnas och bibelns apostlars spår till öns mest berömda kulturminnen och njut av den fantastiska naturen.


Dag 1: Ditresa

Vi landar på Ercan flygplatsen på Cypern. Våra vänliga och kompetenta skandinavisk - eller engelsktalande reseledare välkomnar oss på flygplatsen och följer med oss till vår moderna långfärdsbuss. Transfer till vårt bekväma hotell i Kyrenia-området, där vi tillbringar de fyra första nätterna. Vi tas emot med en välkomstdrink.


Dag 2: Dagstur til Kyrenia

En vilsam frukost och därefter kör vi till den gamla hamnen i Kyrenia. Här guppar vita båtar i det turkosfärgade vattnet. Vi går längs med hamnpromenaden till fästningen, stadens symbol. Murarna är imponerande 21 meter höga framför oss. I närheten ligger ett gammalt fartygsvrak från år 300 f.Kr., som bärgades 1969. I dagens museum får vi se de väl bibehållna originaldelarna av det antika fartyget. Resan tar oss sedan till en smyckes- och en lädermanufaktur med stor hantverkstradition. Förutom information om den manuella tillverkningen får du också möjlighet att köpa en personlig semestersouvenir (taxfree).


Dag 3: Vattenreservoaren Gecitköy, antika Soli och kyrkan i Mamas**

Vi åker längs med kusten västerut förbi idylliska byar och i ett förtrollande landskap. Första stoppet är vattenreservoaren Gecitköy. Reseledaren berättar om vattenbristen på norra Cypern. Vi fortsätter och gör sedan ett besök i en doftande apelsinplantering. I anslutning står utgrävningarna av den antika staden Soli med basilika och teater på programmet. Ett besök i den imponerande kyrkan Mamas med fascinerande fresker väcker återigen vår förundran vid slutet av dagen.


Dag 4: Nicosia – huvudstaden mellan två världar**

Välkommen till labyrinten av fridfulla gränder i Nicosia – öns delade huvudstad. Först besöker vi den norra delen av staden. Här besöker vi bl.a. den osmanska karavanserajen med sin praktfulla innergård och orientaliska känsla. Den gamla Selimiye-moskén är stadens största byggnad och ett gotiskt mästerverk från 1300-talet. Vi fortsätter till fots över ”gränsen”, den så kallade Gröna linjen, till den södra stadsdelen. Där finns tillräckligt med tid för egna aktiviteter. Upplev liv och rörelse i de pittoreska gränderna och promenera längs med den venetianska muren.


Dag 5: Famagusta, antika Salamis, St. Barnabas kloster och St. Nikolaus-katedralen

Många nya höjdpunkter väntar på oss idag: Först den fascinerande antika staden Salamis, som en gång i tiden residerades av romar. Vi promenerar förbi de historiskt laddade ruinerna av gymnasiet, forumet och termalbadet. Vi fortsätter till klostret St. Barnabas – apostel, martyr och ärad som Cyperns nationalhelgon. Nästa höjdpunkt på dagens upptäcktstur är den praktfulla St. Nikolaus-katedralen, idag kallad Lala Mustafa Pascha-moskén. I anslutning upplever vi den fascinerande, månghundraåriga konsten att tillverka mattor i ett traditionellt knyteri. De handknutna mattornas mångfald, stil och färgprakt kommer att begeistra dig. Vi tillbringar de kommande tre nätterna i det lugna Kyrenia-området.


Dag 6: Klostret Bellapais och miniatyrparken**

Vi åker genom de fantastiska Pentadaktylosbergen upp till 700 meters höjd till Bellapais. Höjdpunkten i den pittoreska bergsbyn är klostret Bellapais: ett imponerande gotisk byggnadsverk som uppfördes med hjälp av korsriddarna. På 1200-talet vallfärdade många kristna till klostret eftersom förmodligen ett fragment av det heliga korset förvarades här. Vi njuter av en fantastisk panoramavy mot hamnstaden Kyrenia.


Dag 7: Disponeras fritt

Njut av dagen på hotellanläggningen eller prata med din reseledare för fler valfria utflyktsmöjligheter i hotellets omgivning.


Dag 8: Hemresa

Transfer till flygplatsen i Ercan flygplats.Observera

**Valfria utflykter Vänligen observera att mindre ändringar i reseprogrammet kan förekomma av organisatoriska skäl. Lägsta deltagarantal: 40 personer.


Exempel på hotell

The Olive Tree Hotel      www.hotelolivetree.com

Salamis Bay Conti          www.salamisbayconti.comTjänster som ingår

 • Flyg med renommerat flygbolag till Cypern tur och retur
 • Transport flygplats - hotell – flygplats
 • Alla utflykter i specialresebussar med luftkonditionering
 • Logi i dubbelrum med dusch eller bad/WC, luftkonditionering och TV
 • 7 övernattningar i utvalda mellanklasshotell (nationell kategori)
 • Dagliga rikliga frukostbufféer
 • Kvalificerad skandinavisk- eller engelsktalande reseledning på Cypern
 • Dagstur Kyrenia
 • Dagstur Famagusta, antika Salamis, St. Barnabas kloster & St. Nikolaus katedral
 • Sjukvårdspersonal tillgänglig 24 timmar om dygnet
 • RGF – resegaranti

Ingår inte

 • Alla utgifter för personligt behov såsom dryck, telefon, wellness behandlingar, dricks, extra inträden och måltider, eventuella bränsletillägg, extra valfria utflykter, privata reseförsäkringar.

Extra tjänster

 • Matpaket Endast 149 € per person (kan bokas på plats)
  Paketet innehåller halvpension, dvs. varje kväll riklig buffé med internationella specialiteter.
 • Komfortpaket ** Endast 99 € per person (kan bokas på plats)
  Paketet innehåller alla med ** markerade dagsturer inkluderat inträden och guide.
 • Enkelrumstillägg 1890 SEK p.pers. (med reservation för tillgänglighet)
 1.Rum

This Tour Is available for group requests only
you can make a request for this tour from contact us