Upplev TysklandEn exklusiv 6-dagars resa till Berlin, Leipzig,Weimar,och Dresden

Dag 1: Flyg hemdestination – Berlin

Efter ankomsten tas du emot av vår skandinavisk- eller engelsktalande reseledare. Transfer till ditt 3-stjärniga hotell. 2 övernattningar och frukost i Berlin.


Dag 2: Berlin

Idag har du möjlighet att upptäcka staden Berlin: Halvdagsutflykt – orienteringstur Berlin. Vi börjar rundturen vid Checkpoint Charlie, Berlins mest kända gränsövergång under tiden för “järnridån”. Vi utforskar Berlins historiska centrum (Alexanderplatz, världsuret, TV-tornet, Neptunusbrunnen, Mariakyrkan, rådhuset, Nikolaiviertel, Nikolaikyrkan, museumsön) och mycket mer. Dessutom besöker vi Brandenburger Tor. Vi får reda på mycket om Berlins invånare innan murens fall 1989, livet i det forna DDR, återföreningen och tyskarnas ställning idag i EU. På eftermiddagen besöker vi Hackescher Markt i Spandauer Vorstadt i stadsdelen Mitte. Det här torget är mycket omtyckt som utgångspunkt för Berlins berömda nattliv. Därefter besöker vi det judiska kvarteret och ser på den Nya synagogan på Oranienburger Straße. Vi fortsätter sedan till den berömda Opernplatz, där det offentliga bokbålet med 20000 böcker ägde rum 1933. Vi besöker sedan Tyska historiska museet och får reda på mycket om den mångfasetterade tyska historian.


Dag 3: Berlin–Leipzig

Vår upplevelseresa tar oss vidare till Leipzig*. Utgångspunkt för vår stadsrundtur är det torg, där Leipzigs stadsvapen finns som mosaikbeläggningen i mitten. Vi fortsätter till rådhuset, till den trevligaste affärsgatan, Mädler Passage, och även till Auerbachs Keller. Den här vinlokalen blev berömd genom källarscenen i Goethes “Faust”. 1 övernattning och frukost i Leipzigområdet (1 natt).


Dag 4: Leipzig - Weimar - Dresden

Vi kör vidare till Weimar där man kan besöka det nationella Goethe-museet och Schiller-museet. Weimar är en by i Thüringen som är mest känd för sitt kulturella arv. Otaliga författare, kompositörer, filosofer och konstnärer har bott i byn och satt sin prägel byns kultur. Här blev också den kända arkitekturstilen “Bauhaus” utvecklat. Weimar finns med på UNESCOS världsarvslista med god grund. På kvällen anländer vi till vårt hotell nära Dresden.


Dag 5: Dresden - Berlin

Idag besöker vi Dresden med dess historiska gamla stadsdel. Dess fantastiska byggnader visar oss stadens prakt från äldre dagar. Du kan också följa med och besöka Porslinsfabriken MEISSEN, Europas mest traditionella hus för konst och handgjorda lyxprodukter i materialet. Senare tar vi oss i riktning mot mot Berlin igen. Övernattning och frukost nära Berlin.


Dag 6: Hemresa

Hemflyg från Berlin.


Observera

Vänligen observera att mindre ändringar i reseprogrammet kan förekomma av organisatoriska skäl. Lägsta deltagarantal: 40 personer


Exempel på hotell

Berlin
AZIMUT Hotel City South Berlin
en.azimuthotels.com/Germany/azimut-hotel-berlin-city-south

Dresden
IBIS Hotel Dresden
www.ibis-dresden.de

Leipzig
H+ Hotel Leipzig Halle
www.h-hotels.com


Tjänster som ingår

 • Flyg tur / retur Berlin
 • Transfer flygplats – hotell – flygplats.
 • Bussresa i moderna, luftkonditionerade långfärdsbussar enligt reseprogrammet.
 • 5 övernattningar i dubbelrum med badkar eller dusch/WC på 3-stjärniga hotell (nationell kategori).
 • Tysk frukost varje dag (delvis buffé).
 • Skandinavisk- eller engelsktalande reseledning.
 • 8 kg handbagage per person

Ingår inte

 • Alla utgifter för personligt behov som drycker, telefon, dricks och extra inträden

Extra tjänster

 • Enkelrumstillägg 1.290,- SEK p.pers.
 • 1 bagage upp till 20 kg 200,- SEK
 • Alla inträden och lokal guiding 99,- € p.pers.
 • Daglig middag 99,- € p.pers.

Tyskland

Historia, kultur, matupplevelse och arkitektur – Bara för att nämna några exemplar. Upplev städerna där mycket av förra seklets historia har präglats. Besök platser där Goethe, Shiller och många andra som har inspirerat till världslitteraturen. Njut av den tyska maten, ta ett glas kall tysk öl eller ett glas vin av den populära Riesling.


 1.Rum

This Tour Is available for group requests only
you can make a request for this tour from contact us