Ren lyx och kultur Njutning för alla sinnen8-dagars unik kustkryssning och kulturresa längs med turkiska rivieran och i Egeiska havet

Dag 1: Ankomst i Antalya

Flyg med renommerat flygbolag, t.ex. Corendon (eller likvärdigt) till Antalya. På flygplatsen möts du av vår skandinavisk- eller engelsktalande reseledare. Därefter transfer/färd över Taurusbergen och Meanderdalen i riktning mot Fethiye. Välkomnande och embarkering ombord på M/S Grand Admiral (eller systerfartyget Admiral) i Fethiyes yachthamn. Middag ombord. Övernattning i hamnen (vid ankomst efter kl. 22.00 kallt mellanmål).


Dag 2: Tersane-bukten – Batik Hamam-bukten

Efter frukosten är det dags att “kasta loss...” Färden går mot Tersane - bukten, där vi ankrar för att bada och äta lunch. Översatt betyder Tersane “skeppsvarv“. Grekerna som tidigare bodde på ön var skeppsbyggare. Traditionen med skeppsbygge på Tersane går tillbaka till den bysantinska tiden. Därefter fortsätter vi till Batik Hamam-bukten, där det finns ruiner av ett till hälften sjunket romersk bad. Enligt legenden byggdes det på uppdrag av Kleopatra. Vattnet är extra klart här och gör det mycket lockande att bada och snorkla. Middag och övernattning ombord.


Dag 3: Batik Hamam-bukten – Manastir-bukten – Bedri Rahmi-bukten

Efter frukost lättar vi ankar och fortsätter till Manastir-bukten, där vi ankrar för att äta lunch. På eftermiddagen går rutten till Bedri Rahmi-bukten, där vi ankrar för middag och övernattning. Bedri Rahmi-bukten har fått sitt namn efter en stor författare och konstnär i Turkiet, Bedri Rahmi Eyuboglu. Han och hans vänner var landets första ”blåa resenärer” och utforskade Lykiens underbara kust. På en av sina resor målade han 1973 en fisk på en klippa bakom en fontän i bukten och sedan dess är bukten uppkallad efter honom. Middag och övernattning ombord.


Dag 4: Bedri Rahmi-bukten – Göcek

Till frukost fortsätter vi till Göcek, där vi ankrar i en bukt i närheten av hamnen. Här finns valfritt möjlighet att besöka orten Dalyan mitt i vasslabyrinten, sköldpaddestranden (biotop för karettsköldpaddorna) och de antika ruinerna av Kaunos och ta att ett lerbad i någon av termerna i trakten. Middag och övernattning i en närbelägen bukt.


Dag 5: Göcek – Yassica-öarna – Fethiye

Efter frukosten sätter vi kurs mot Yassica-öarna, där du kan koppla av i den trevliga miljön ombord och bada i havet. Efter lunchen väntar den sista etappen: på eftermiddagen lägger vi återigen till i Fethiyes hamn. Det finns möjlighet att se på de historiska kvarteren i Fethiye och gå på den långa strandpromenaden. Middag och övernattning ombord.


Dag 6: Landstigning och resa från Fethiye till Antalya **

Efter gemensam frukost landstigning och resa genom de fantastiska bergen till Antalya. Idag åker vi först i riktning Tavas. Här besöker du på en höjd av ca. 1200 meter en typisk mattby. På en guidad tur upplever du en mångfald av vävstolar och färgbehållare som används i turkarnas kanske äldsta konstform. På en demonstration får du se hur ull och siden spinns, färgas och knyts och hur de världsberömda turkiska mattorna skapas. Du kommer att fascineras av mångfalden av mönster- och färgkombinationer i färdiga mattor och får en inblick i de sociala aspekterna av livet på landet. Därefter fortsätter vi till den turkiska rivieran. Övernattning med frukost i Antalya-området (2 nätter).


Dag 7: Antalya – museum

Efter frukosten fortsätter vi till det arkeologiska museet. Antalya Museum eller Antalya Archaeological Museum (turkiska: Antalya Müzesi) är ett av Turkiets största museer, i Konyaaltı, Antalya. Det omfattar 13 utställningshallar och ett utomhusgalleri. Det har en yta på 7 000 m² och 5 000 konstverk ställs ut. Utöver detta förvaras ytterligare 25 000 – 30 000 artefakter som inte kan visas. Antalya Museum är ett Turkiets viktigaste museer. Man ställer exempelvis ut många arbeten som representerar historien för Anatoliens olika regioner. Dessutom finns möjlighet till taxfree-shopping i en smyckes- och läderbutik. På sen eftermiddag åker vi vidare till hotellet. Övernattning och frukost på turkiska rivieran (2 nätter).


Dag 8: Hemflyg

Efter frukosten transfer till flygplatsen i Antalya för hemflyget.


Observera

Med reservation för ändringar av sträckan. Sträckan är beroende av väderförhållandena. Alla beslut om avvikelser från programmet fattas av kaptenen. Lägsta deltagarantal på resan: 30 personer


Kustkryssning de Luxe på M/S Grand Admiral

En speciell blå resa: Ombord på M/S GRAND ADMIRAL** (exempelfartyg)
upplever du en stämning av sjöfararromantik i sin ursprungliga form men med lyxig utrustning för passagerare med nutidens behov. Det turkosblå havet, den strålande himlen och de vidsträckta Taurusbergen blir den perfekta inramningen för en oförglömlig resa ombord på M/S GRAND ADMIRAL**. Och var kan man njuta bättre av natur och kultur än på ett 3-mastigt fartyg i extraklassen. Tremastaren Grand Admiral (jungfrufärd maj 2006) är unik med en total längd på 67 m och bredden 9 m. Byggd i ädelt, massivt teakträ och med en omsorgsfull, ädel inredning ger den speciell komfort och behaglighet. Den nästan 150 kvadratmeter stora salongen i marin stil med stor bar är både restaurang och lounge. Dessutom finns en liten sitthörna i osmansk stil. På övre däck finns bekväma soldynor för att solbada. På fördäck bjuder teakträstolar och -bord in att sitta tillsammans och ha trevligt. Den tekniska utrustningen håller senaste moderna standard och 220 V strömförsörjning (på dagen) är självklart. Som regel åker vi motordrivet och inte med segel. Hytter: De 18 dubbelhytterna är utrustade med en dubbelsäng, skåp, klimatanläggningen (på dagen timvis/i hamn och på natten från kl. 23.00–08.00 ingen drift, eftersom generatorn är avstängd pga. buller)* samt eget badrum med WC och duschkabin, hårtork. Extra bäddar är ej möjligt. Vänligen ta själv med handdukar och badlakan av hygieniska skäl. Kost: Helpension utan dryck Turkisk husmanskost i form av helpension: Frukost, lunch och middag ombord (börjar med middagen på ditresedagen och slutar med frukosten på avresedagen). Det är ej tillåtet att ta med och inta egna drycker ombord. Observera: Dryckerna ombord samt deltagande i valfria utflykter betalas kontant av gästen (euro) – det är ej möjligt att betala med kreditkort eller bankkort. (Försäljningen av valfria utflykter görs av Admirals personal)Tjänster som ingår

 • Charterflyg med renommerade flygbolag (t.ex. Corendon Airlines) Antalya tur och retur
 • Transfer flygplats – hotell – flygplats i specialresebussar med klimatanläggning
 • Alla turer under rundresan i luftkonditionerade (varmt/kallt) specialresbussar
 • 2 övernattningar i 4-stjärniga hotell (nationell kategori) på turkiska rivieran
 • Logi i dubbelrum med dusch eller badkar/WC, klimatanläggning och TV
 • Maten på hotellet: 2 x riklig frukostbuffé och middagsbuffé
 • Reseprogram enligt det dagsprogram som anges i erbjudandet **
 • 5 övernattningar på ett lyx-gulet-fartyg (nationell kategori) under kustkryssningen
 • Logi ombord i dubbelhytt med dusch/WC, klimatanläggning (timvis)
 • Maten på fartyget: helpension med början på ditresedagen med middagen/slutar på avresedagen med frukosten
 • Kvalificerad, auktoriserad skandinavisk- eller engelskspråkig reseledare (förutom på fartyget)

Ingår inte

 • Alla utgifter för personligt behov som drycker, telefon, dricks och extra inträden
 • Enkelrumstillägg/-hyttillägg 2.990,- SEK p.pers.

 1.Rum

This Tour Is available for group requests only
you can make a request for this tour from contact us