Ren lyx och kultur njutning för alla sinnen10-dagars unik kustkryssning och kulturresa längs med Antalya rivieran och i Egeiska havet
 

Dag 1: Ankomst i Fethiye Havnen

Du är välkommen ombord på M / S Grand Admiral (eller motsvarande fartyg) i Fethiyes yachthamn.
 

Dag 2: Tersane-bukten och Batik Hamam-bukten

Efter frukosten är det dags att “kasta loss...”. Resan går till bukten Tersane, där vi ankar upp för att bada och äta lunch. Översatt betyder Tersane “skeppsvarv“.Grekerna, som bodde på ön tidigare, var skeppsbyggare. Tersanes traditionella varvstraditioner går tillbaka till den bysantinska eran. Därefter fortsätter vi till Batik Hamam-bukten, där det finns ruiner av ett till hälften sjunket romersk bad. Enligt legenden byggdes det på uppdrag av Kleopatra. Vattnet är extra klart här och gör det mycket lockande att bada och snorkla.. Middag och övernattning ombord.
 
 

Dag 3: Batik Bath-bukten, Manastir-bukten och Bedri Rahmi-bukten

Efter frukost lättar vi ankar och fortsätter till Manastir-bukten, där vi ankrar för att äta lunch. På eftermiddagen går rutten till Bedri Rahmi-bukten, där vi ankrar för middag och övernattning. Bedri Rahmi-bukta är uppkallad efter en stor turkisk författare och målare, Bedri Rahmi Eyuboglu. Han och hans vänner var de första "blåa" sjömännen i landet som upptäckte den vackra lykiska kusten. På en av sina resor målade han 1973 en fisk på en klippa bakom en fontän i bukten och sedan dess är bukten uppkallad efter honom. Middag och övernattning ombord.
 
 

Dag 4: Bedri Rahmi-bukten och Göcek

Till frukost fortsätter vi till Göcek, där vi ankrar i en bukt i närheten av hamnen. Här finns valfritt möjlighet att besöka orten Dalyan mitt i vasslabyrinten, sköldpaddestranden Iztuzu (biotop för karettsköldpaddorna) och de antika ruinerna av Kaunos. Det är också möjligt att ta ett lerbad i någon av termerna i trakten. Middag och övernattning i en närbelägen bukt.
 
 

Dag 5: Göcek, Yassica-öarna och Fethiye

Efter frukosten sätter vi kurs mot Yassica-öarna, där du kan koppla av i den trevliga miljön ombord och bada i havet. Efter lunchen väntar den sista etappen: på eftermiddagen lägger vi återigen till i Fethiyes hamn. Det finns möjlighet att se på de historiska kvarteren i Fethiye och gå på den långa strandpromenaden.
 
 

Dag 6: Landstigning och transport från Fethiye till Pamukkale

Körningen går genom de vackra Oxenbergen till den världsberömda “bomullsslottet“ Pamukkale-ett namn som får dina tänder att rinna i vattnet från alla turkiska fans. Bakom namnet finns ett distinkt geologiskt undrar. Namnet betyder "bomullsfästning" och har sitt ursprung i det bomullsvita utseendet. Det heta vattnet har flödat i kaskader i kaskader från en pool till nästa sedan tidens gryning. Under flera årtusenden har skapat en steninformation har skapat en steninformation som tar andan från någon och vem som helst. År 1988 placerades steninformationen på UNESCO: s världsarvslista. *valfritt *Sightseeing i ruinerna av staden Hierapoli som sträcker sig till kalkterrasserna. I vårbadhotellet har du möjlighet att ta ett avkopplande bad. Övernattning med frukost i Denizli / Pamukkale region (1 natt).
 
 

Dag 7: Pamukkale–Tavas–Antalya

Du kommer att fascineras av mångfalden av mönster- och färgkombinationer i färdiga mattor och får en inblick i de sociala aspekterna av livet på landet. Därefter fortsätter vi till den turkiska rivieran. Övernattning med frukost i Antalya-området (3 nätter).
 
 

Dag 8: Antalya

Idag tar vi en rundtur i denna provinshuvudstad. Antalya kallas Medelhavets pärla och är den största staden i turkiska Riviera. En livlig och atmosfärisk hamnstad väntar på dig. Dessutom finns möjlighet till taxfree-shopping i en smyckes- och läderbutik.
 
 

Dag 9: Gör vad du vill

Idag kan du njuta av dagen på hotellet eller fråga guiden om det finns flera valfria utflykter i hotellets omgivning.
 
 

Dag 10: Hemresa

Efter frukosten transfer till flygplatsen för hemflyget.
 
 

Observera:

Med reservation för ändringar av sträckan. Sträckan är beroende av väderförhållandena. Alla beslut om avvikelser från programmet fattas av kaptenen. Vi reser med M/S Grand Admiral eller systerfartyget. Lägsta deltagarantal på resan: 14 personer.
 

KUSTKRYSSNING DE LUXE PÅ M/S GRAND ADMIRAL

En speciell blå resa: Ombord på M/S GRAND ADMIRAL** (exempelfartyg)

upplever du en stämning av sjöfararromantik i sin ursprungliga form men med lyxig utrustning för passagerare med nutidens behov. Det turkosblå havet, den strålande himlen och de vidsträckta Taurusbergen blir den perfekta inramningen för en oförglömlig resa ombord på M/S GRAND ADMIRAL** Och var kan man njuta bättre av natur och kultur än på ett 3-mastigt fartyg i extraklassen. Bli fascinerad!

Tremasteren Grand Admiral:(jungfrufärd maj 2006) är unik med en total längd på 67 m och bredden 9 m. Byggd i ädelt, massivt teakträ och med en omsorgsfull, ädel inredning ger den speciell komfort och behaglighet. Den nästan 150 kvadratmeter stora salongen i marin stil med stor bar är både restaurang och lounge. Dessutom finns en liten sitthörna i osmansk stil. På övre däck finns bekväma soldynor för att solbada. På fördäck bjuder teakträstolar och -bord in att sitta tillsammans och ha trevligt. Den tekniska utrustningen håller senaste moderna standard och 220 V strömförsörjning (på dagen) är självklart. Som regel åker vi motordrivet och inte med segel.

Hytter:De 18 dubbelhytterna är utrustade med en dubbelsäng, skåp, klimatanläggningen (på dagen timvis/i hamn och på natten från kl. 23.00–08.00 ingen drift, eftersom generatorn är avstängd pga. buller)* samt eget badrum med WC och duschkabin, hårtork. Extra sängar finns inte tillgängliga.

Måltider:Övernattning med frukost
Det är ej tillåtet att ta med egna drycker ombord.

Observera:
Dryckerna ombord samt deltagande i valfria utflykter betalas kontant av gästen (euro) – det är ej möjligt att betala med kreditkort eller bankkort. (Försäljningen av valfria utflykter görs av Admirals personal).

 

Inkluderade tjänster

 • Flyg till och från Antalya med ett välrenommerat flygbolag
 • 8 kg handbagage per person
 • Dubbelkabin / rum gratis för månaderna april och november
 • Alla turer under rundresan i luftkonditionerade specialresbussar
 • 5 övernattningar på ett lyx-gulet-fartyg under kustkryssningen
 • Logi ombord i dubbelhytt med dusch/WC, klimatanläggning (timvis)
 • 1 övernattning på 4-stjärnigt hotell (nationell kategori) i Pamukkale
 • Logi i dubbelrum med dusch eller badkar/WC, klimatanläggning och TV
 • 3 övernattningar i 4-stjärniga hotell (nationell kategori) på Antalya rivieran
 • Frukost för två personer varje dag under vistelsen
 • Kvalificerad, auktoriserad skandinavisk- eller engelskspråkig reseledare(under bussturer)
 • Reseprogram enligt det dagsprogram som anges i erbjudandet
 
 

Extratjänster

 • Helpensionspaket 30 € per person / per dag
 • Tillägg för enkelrum / hytter 3.990 kr per person
 • Tillägg för 20 kg bagage per person 600 kr
 1.Rum

This Tour Is available for group requests only
you can make a request for this tour from contact us